De voedingspiramide voor 4-18 jaar laat precies zien wat en hoeveel je nodig hebt. Als je vier jaar oud bent heb je de hoeveelheden nodig die aan de linkerkant van de voedingspiramide staan. Aan de rechterzijde vind je de hoeveelheid die je nodig hebt als je 18 jaar oud bent. Met het klimmen van de jaren eet je steeds iets meer. Lekker en gezond groot groeien, dat kan met de Voedingspiramide voor 4-18 jaar.

Elke laag van de voedingspiramide geeft aan hoeveel je van welke voedingsmiddelen kunt gebruiken als je echt gezond wilt eten.  De aangegeven hoeveelheden zijn een richtlijn om ‘gemiddeld’ dagelijks te gebruiken.

Groente, fruit, zuivel, olie en vet, noten en zoetmiddelen gebruik je waarschijnlijk dagelijks.De hoeveelheden die staan aangegeven in de lagen: volkoren graanproducten, knollen, vlees, vis, gevogelte, wild en ei en peulvruchten zul je een aantal keer per week eten. De ene dag bijvoorbeeld aardappelen, een andere dag rijst en weer een volgende dag iets uit de peulvruchten groep zoals bruine bonen. Het gaat erom dat je in één week ongeveer de aangegeven hoeveelheden binnenkrijgt. Op die manier krijg je alles binnen wat je nodig hebt voor een goede groei!

Daarnaast heeft de voedingspiramide 6 aandachtspunten, download  hem hier.

Meer weten? Bestel het Voedingspiramide boek, je krijgt de volledige Voedingspiramide voor 4-18 jaar  gratis meegestuurd bij je aankoop in de winkel. Heb je het boek al, de aanvulling kun je ook los bestellen. 

 

Download de Voedingspiramide 4-18 jaar

Meer weten?Bestel het boek snel in de winkel!

Hulp nodig? Zoek diëtist.